PortrétFigurálníKrajinaZátišíGrafikaNaivníAbstrakcesurrealismus
Pop artIlustraceKarikatury, vtipyKolážNáboženskéZvířataArchitekturaPro děti
Jiné

Ukrajinci Grafika

Jan Hachran

Ukrajinci

“Ukrajinci” je název série mých speciálních pozlacených grafik, jejichž motiv bude zároveň sloužit i jako ilustrace ukrajinského národa v připravované knize Slované v obrazech a poezii. Kromě Ukrajinců jsou v tuto chvíli hotoví i Rusové a jako další budou v příštích týdnech následovat Poláci a Lužičtí Srbové. V knize bude mít každý slovanský národ svou ilustraci, která bude zachycovat jeho esenci a předávat ji čtenářům; kromě toho zde budou i ilustrace dobrovázející text a ozdobné iniciály. Pokud nás budete sledovat i nadále, uvidíte jejich vývoj od začátku až do konce.

Stručný popis obrázku:
Uprostřed Tryzub s vepsanými znaky jednotlivých měst a oblastí Ukrajiny, nad ním patron Ukrajiny svatý Vladimír Kyjevský, který zemi sesílá požehnání v podobě holubice. Pod tryzubem starý Kyjev, vlevo záporožský kozák, vpravo dívka v tradičním kroji symbolizující úrodnost země.

Nákupem této grafiky získáte nejen pěknou výtvarnou prácí, ale také podpoříte vydání připravované knihy Slované v obrazech a poezii. Narozdíl od mých obrazů z cyklu Historia symbolica nemá tato grafika omezený počet výtisků, nicméně i tak je každý kus zezadu signován; v případě Vašeho přání je možné připsat i konkrétní věnování. Technika, kterou je grafika „Ukrajinci“ vyrobená, je speciální dvoufázový tisk, kdy nejprve se tiskne naráz vše barevné a poté následuje tisk zlatou fólii. Postup je trochu odlišný než u mých sítotisků na zlaté fólii, ale výsledek vypadá téměř stejně.

Název: Ukrajinci
Technika: umělecký tisk barvami a zlatou fólií
Rozměry: A3
Autor: Jan Hachran

P.S.: Ve skutečnosti vypadá obrázek mnohem lépe, ale bohužel je těžké na fotografii zachytit tak velkou lesknoucí se zlatou plochu.

Autor: Jan Hachran   (profil)  
Galerie: Všechna díla tohoto autora
Technika: Umělecký tisk barvami a zlatou fólií
Rozměry: A3
Vystaveno: 1. 4. 2019
Facebook:

Komentáře

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Připojte váš komentář!

(Uvidí jej pouze přihlášení autoři)

* Hvězdičkou jsou označeny povinné informace.

Číslem, ne slovem!

E-mail:
Heslo:

Jste také malíř? Zaregistrujte se a vložte svá díla!

Výstavy a jiné akce

Žádné aktuální akce.

Všechny události

Představujeme autory

Autorka Šárka Rejmanová

Její vystavená díla

Všechna její díla (115)

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru