Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Malíři a ilustrátoři / Olejomalba krok za krokem

Oldřich Pokorný
Člen
#1 | Zasláno: 8. 2. 2013 19:10
Přeji hezký večer. Na úvodní straně, v sekci "Výtvarné potřeby" nabízí pan Michalica volně ke stažení e-knížku "Olejomalba krok za krokem" . Takže pokud by měl někdo zájem, může si ji stáhnout :)
pavel
Návštěvník
#2 | Zasláno: 14. 12. 2013 00:42
Dobrý večer přeji.
Asi jeden rok zpět jsem začal s olejem. -Jen tak pro zábavu.
Týden zpět jsem dokončil obraz, který má být dárkem pro sestru. Dnes jsem jej při přenosu natrhl o kliku.
Rám 90x90, trhlina cca v polovině, na levé straně, asi 1,5 cm. Viditelná pouze prohlubeň. Ale prasklina v plátně tam je.
Já bych to něčím podlepil a nerovnost zapravil barvou. Ale nerad bych něco pokazil.
Poradíte mi prosím někdo, co se s tím dá dělat?
Děkuji a přeji hezký večer.
S pozdravem Pavel Hanáček

Přiložený soubor: image-1386976836415-V.jpg

pavel
Návštěvník
#3 | Zasláno: 14. 12. 2013 00:43
2.
pavel
Návštěvník
#4 | Zasláno: 14. 12. 2013 00:45
druhé

Přiložený soubor: image-1386976806788-V.jpg

Rostislav Ruzicka (ross06)
Člen
#5 | Zasláno: 7. 1. 2016 04:23
No Pavle, jedine co muzes udelat je si vystrihnout kus kanvasu a nebo ho koupit volne a podlepit. Pokud chces pouzit starou techniku, kterou ja stale provadim je namichat si s vodou mouku (hladkou) az na kasi a pak ze spodu prilepit a vse pak podlozit rovnyma deskama Plasticky nebo drevo ale velmi hladky a pak zatizit. Jen maly problem je, ze ja jeste sundavam platna z ramu a pak se vlastne znovu vypnou a tim se uplne vyrovna prohlubenina. Nekdo jeste pouziva zazehlovaci techniku a nevypada to po ni spatne. Takze zadne lepidlo. Jinak kdyz budes kupovat cast kanvasu muzes si opravne lepidlo na trhliny koupit taky. zdravi te Ross06, Adelaide.
Daniil
Návštěvník
#6 | Zasláno: 4. 4. 2017 14:21
Skutečnost zachycená olejomalbou
Pozorujete rádi díla profesionálních malířů? Přemýšlíte, jak je vůbec možné vytvořit něco tak dokonalého a velkolepého? Nevěste hlavu a nepodceňujte ani své schopnosti! Můžete se naučit řadě technik a fíglů, které používají mistři v oboru. Právě nyní máte možnost přihlásit se do jedinečného kurzu zaměřeného na olejomalbu a proniknout do hloubky tomuto umění!
Kurzy olejomalby
Kurzy olejomalby jsou organizovány jak pro začátečníky online https://www.drawplanet.cz/kurz/kurz-olejomalby-pro-zacatecniky/, tak pro pokročilé nadšence, kteří by rádi rozšířili dosavadní znalosti. Jednotlivými lekcemi vás provedou vzdělání lektoři, kteří vám předají veškeré informace o tom, jak malovat olejem. Postupně zjistíte, jak zachytit krajinu, důležité detaily nebo vyzdvihnout podstatné efekty. Malba olejem je spjatá s promyšlenými a jemnými tahy štětcem, které ve výsledku vytvoří originální obraz. Vhodnými triky a postupy lze vyhotovit skvostné dílo plné dojmů.
Kurzy olejomalby jsou zaměřeny na vnímání a přesném zobrazení světel a stínů, vystižení reality a rozdílů mezi studenými a teplými odstíny. Z mnoha nabídnutých stylů si osvojíte ten, který vám bude nejpřirozenější a nejbližší. Na konci kurzu budete přesně vědět, jak začít malovat, na co se soustředit a co vynechat. Olejomalba snadno a rychle pronikne do vašeho života a stane se vaším koníčkem a touhou po dalším objevování.
Kurz se spolehlivými výsledky
Na kurz se může přihlásit kdokoli z vás na https://www.drawplanet.cz/kurz/kurz-olejomalby/. Výuka probíhá v přátelském prostředí, v němž vynikne vaše individualita a kde budete mít dostatek prostoru na otázky týkající se olejomalby a kresby jako takové. Otevřou se vám nové obzory a předměty i lidi kolem vás budete vnímat jinými smysly než doposud. Z kurzu si navíc odnesete krásné malby, které vám budou stálou připomínkou toho, kolik vědomostí a zkušeností jste načerpali během pár dní.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)




 
   Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru